Materialer og redskaber

Reden Ung for fagpersoner

Reden Ung tilbyder fagoplæg, rådgivning og undervisningsmateriale til fagpersoner. Her på siden kan du orientere dig i vores materiale og blive klogere på nyeste viden om udveksling af intimitet og seksuelle ydelser gor goder blandt unge, finde gratis undervisningsmateriale og læse mere om vores fagoplæg til fagpersoner og undervisning i (seksuelle) grænser til unge.

FAQ for fagpersoner

Få svar på nogle af dine spørgsmål

Det er svært at svare entydigt på dette spørgsmål, men VIVE har i marts 2021 udgivet rapporten ”Unges udveksling af intimitet for materielle goder”. Her tager alle tallene udgangspunkt i unge mennesker som har udvekslet intimitet for materielle goder, og altså ikke kun unge der selv mener, at de sugardater. At udveksle intimitet for materielle goder dækker over rigtig mange ting, og kan være alt lige fra et kys for en middag til sex for penge.

Undersøgelsen viser blandt andet, at nogle grupper er overrepræsenterede blandt de unge, der sugardater. Det gælder bl.a. unge, der på forskellig vis er udsatte. Det er fx unge som ikke har et arbejde eller ikke er i uddannelse, som har økonomiske problemer, psykiske lidelser eller været udsat for seksuelle overgreb. Undersøgelsen viser også, at unge med homoseksuel eller biseksuel orientering er overrepræsenterede.

At sige, at der er en overrepræsentation af disse unge, er ikke ensbetydende med, at unge som fx er i uddannelse ikke sugardater.

Rapporten konkluderede også, at der er stort set lige mange kvinder og mænd som sugardater.

Som udgangspunkt er det ikke ulovligt at sugardate.

Det er dog ulovligt hvis du er under 18 år og får penge for at have sex med andre. I disse tilfælde kan personen, der betaler blive straffet.

Mange sugardatingsider kræver, at man skal være mindst 18 år for at have en profil.

Hvis du har mistanke om, at en af dine elever, eller en ung du har kendskab til sugardater, kan der være forskellige måder at håndtere og gå i dialog omkring dette på. 

For konkret hjælp i den pågældende situation, kan du kontakte os med henblik på at modtage rådgivning.

Inden du begynder samtalen med dine elever er det vigtigt at overveje, hvad formålet med samtalen er, hvor den skal finde sted og hvordan.

Det er vigtigt, at du både har lyst til og tør tage dialogen, samt at du formår at skabe et trygt rum.

Har du brug for inspiration eller konkret hjælp til at tale om det i en klassesammenhæng eller i grupper, kan du læse mere under undervisningsmateriale eller dialogredskaber.

Udover unge i alderen 15-30 år, rådgiver vi også pårørende til en ung og fagpersoner.

Der kan være mange grunde til, at man som pårørende eller fagperson har behov for at modtage rådgivning. Vi tilbyder sparring, konkrete råd og vejledning, hvis du som pårørende eller fagperson har kendskab til en ung, der sugardater, har solgt nøgenbilleder eller oplevet grænseoverskridelser.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller mangler information.

Samarbejdspartnere

Enkelte af vores samarbejdspartnere

Enkelte af vores samarbejds
partnere

Augustinus Fonden
RUC
Børns vilkår
Velux Fonden
Headspace